Betrouwbare inzameling, ook bij grote hoeveelheden.

Bij speciale industriële inzameling worden diverse soorten verpakte materialen aangeleverd. Deze worden afhankelijk van het materiaal gereinigd of gescheiden, om ze toe te voegen aan andere materiaalstromen. De in de verpakkingen aanwezige levensmiddelen worden door ReFood verwerkt met behulp van de modernste installatietechnieken, met inachtneming van de wettelijke hygiënische voorschriften, in het bijzonder de wettelijke vereisten voor wat betreft de afvoer van categorie-3-materiaal volgens de EU-verordening 1069/2009. Regelmatige controles door de betreffende keuringsdiensten bevestigen dit. Dankzij de technische mogelijkheden wordt een zeer hoge toepasbaarheid van de aangeleverde materialen bereikt.

Verpakkingstypes die ReFood aanneemt in het kader van de speciale industriële afvoer:

  • Glasconserven met babyvoedsel, zuivelproducten, groenten en fruit
  • Blikconserven, voor kant-en-klare voeding, diervoeding, soepen of worst
  • Tetrapacks voor dranken, sauzen of melkproducten
  • PET-verpakkingen, bijvoorbeeld voor limonade, bier of zuivelproducten
  • Zachte PVC-verpakkingen voor zuivelproducten, zoals ijs, kwark of slagroom
  • Alle soorten glazen verpakking, alsook verpakkingen van alcoholische dranken 

Aanname van de goederen en afvoer
De rechtstreekse aanlevering door onze klanten is op ieder moment mogelijk na onderling overleg. Als alternatief organiseren ReFood-medewerkers graag het transport van paletten, containers of vloeibare producten. Omdat de verwerkende vestiging (in Mützel) is aangesloten op een CHEP-pool, kunnen palets op ieder moment ter plaatse omgeruild worden.

Opslagcapaciteit en verwerking
Wij bieden onze klanten tijdelijke opslagruimte voor maximaal 1.000 pallets. De verwerkingscapaciteit bedraagt, afhankelijk van het type verpakkingen van de levensmiddelen, tot en met 50 ton per uur. Na duidelijke afspraken gemaakt te hebben, verwerken wij de aangeleverde goederen ook ‘just in time’.

Betrouwbaarheid, ook in gevallen van ernstige schade
Omdat ReFood in het kader van de ondernemingssamenwerking met de RETHMANN-groep de mogelijkheid heeft ook beroep te kunnen doen op talrijke andere gespecialiseerde ondernemingseenheden, zoals logistieke en verwerkingscentra, is de totale betrouwbaarheid van de afvoer ook in gevallen van ernstige schade en complexe goederen gewaarborgd.

Veiligheid op het terrein van de firma
De ReFood-vestiging te Mützel is volledig omheind. De aangeleverde ladingen worden opgeslagen in visueel en fysiek afgesloten hallen. Videocamera's bewaken dag en nacht het volledige opslag- en verwerkingsterrein. Bovendien verzekert veiligheidspersoneel de bewaking van de volledige vestiging in het geval van productieonderbrekingen, zoals tijdens het weekend of op feestdagen.

Douanetoezicht indien nodig
Indien gewenst verwerken wij levensmiddelen eveneens onder douanetoezicht. De daarvoor vereiste afvaardiging kunnen wij daarbij verzorgen door onze eigen douane-ambtenaren.