Ecologische landbouw begint bij de juiste meststof.

Ten opzichte van minerale meststoffen is het vergistingsdigestaat uit onze biogasinstallaties bijzonder duurzaam. Voor de productie van onze hoogwaardige NPK-meststof DynAgro worden geen energiebronnen of zeldzame grondstoffen zoals fosfor gebruikt. Omdat in de ReFood-biogasinstallaties bovendien levensmiddelenresten aan vergisting worden onderworpen, wordt bij het uitrijden op de akkers de voedingskringloop gesloten, want belangrijke voedingstoffen worden zodoende terug in de bodem gebracht.

Voordelen van DynAgro

Laboratoriumonderzoeken en experimenten in realistische omstandigheden in samenwerking met de Dienst voor Landbouw van de deelstaat Thüringen (TLL), met de Onderzoeksdienst voor landbouw van Rostock (LUFA) en met de universiteit van Rostock bevestigen de uitstekende werking van DynAgro als meststof. Ons product biedt in de landbouw vele voordelen: 

  • DynAgro is een belangrijke bron voor de macrovoedingstoffen stikstof, fosfor en kalium, en voor sporenelementen. Het vergistingsdigestaat is daarom uitermate geschikt als basismeststof. Dankzij de opslagcapaciteit van de bodem verzekert het hoge gehalte aan ammoniumstikstof bovendien een langdurige afgifte van stikstof.
  • Vanwege zijn zeer beperkte viscositeit dringt DynAgro snel door tot de wortels.
  • DynAgro is voordeliger dan vergelijkbare minerale meststoffen en is bovendien duurzaam en milieuvriendelijk.
  • De flexibele bestelmogelijkheden bij ReFood maken op maat afgestemde leveringen en afnamehoeveelheden mogelijk.

Het RAL-kwaliteitslabel

Sinds 2008 is ReFood bovendien lid van de Bundesgütegemeinschaft Kompost e.V (Federale Compostvereniging). Naast de controle door eigen ReFood-experts bewaakt deze vereniging de kwaliteit van de ReFood-meststoffen en de samenstelling van voedende bestanddelen en de afwezigheid van schadelijke stoffen. De hoge kwaliteit en de economische efficiëntie van DynAgro heeft de Federale Compostvereniging beloond met het RAL-kwaliteitslabel.